Problemen van een Hockey Keeper

De dagelijkse “problemen” van een hockeykeeper. Waarschijnlijk herken je je wel in deze specifieke keepers ongemakken. Daarom staat er altijd een sterke speler met karakter in de goal als sluitpost voor je hockeyteam. Dus geniet met een glimlach van de onderstaande nadeeltjes als keeper, want jij weet wel beter…

  1. Je tas past weer niet in de kofferbak

Elke uitwedstrijd begint met het tafereel wie-rijdt-met-wie-mee. En als dan ook de keeper eindelijk in de auto zit, hoor je het al. Het bekende piepje dat de achterklep niet goed dicht zit. Logisch de enorme keeperstas past weer niet fatsoenlijk in de kofferbak.

  1. Je pakt stinkt altijd

Het is natuurlijk niet meer dan logisch. Ieder training, iedere oefening, elke wedstrijd, regenbui en zonnig dag sta jij in dat keeperspak. En door de week even snel in de wasmachine stoppen dat kan niet. Dus dat pak stinkt gewoon altijd.

  1. De mooiste doelpunten worden onthouden

De spits die met een slim lobje scoort. De strafcornerspecialist die snoeihard de bal in het doel pusht. Het zijn momenten waarover de eerstvolgende training nog vol lof gesproken wordt. Maar die ene geweldige redding op de lijn waarmee je je team in de wedstrijd hield, die is vaak een half uur later in het clubhuis alweer vergeten. Keepers doen belangrijk werk, maar de waardering gaat toch vaak naar de topscoorder in het team.

  1. Blauwe plekken

Het hoort bij een hockeykeeper. Want hoe dik en stevig je beschermde pak ook is, elke training of wedstrijd kom je het veld weer af met een blauwe plek omdat jij zo nodig weer een harde strafcornerbal moest tegenhouden op de doellijn. Hockeykeepers en blauwe plekken, ze horen helaas bij elkaar.

  1. Spierpijn in je kuiten

Vanaf het begin toen je nog een jonge keeper was heb jij al geleerd om altijd op je voorvoeten te staan als goalie. Zodat je sneller kunt reageren op de ballen die op je worden afgevuurd. Als er dus iets goed getraind moeten zijn, dan zijn het wel de kuiten van de hockey-goalie. Maar hoe goed getraind je ook bent, na een wedstrijd vol met spectaculaire reddingen, heb jij gewoon de volgende dag nog steeds pijn in je kuiten.

  1. Jouw keeperstas is altijd de pineut

We spelen steeds vaker op watervelden. Prima, glijdt heerlijk als keeper tijdens een sliding, maar… nadeel is wel dat wanneer de sproeiers op het veld aangaan iedereen van het team naar de dug-out vlucht en natuurlijk staat dan de grote keeperstas in de weg. Die staat in een mum van tijd dus buiten de dug-out in het sproeiwater. Met als gevolg, weer een zeiknatte tas.

  1. Drogen kan niet

Het komt wel eens voor dat tijdens een wedstrijd iedereen zeiknat is geregend. Dat is voor niemand leuk, maar de keeper heeft er nog wat langer last van. Jouw keeperspak moet direct na de wedstrijd nat de tas in er is geen tijd of ruimte om hem te laten drogen. Dus trek je de volgende training je tas weer uit de locker en mag je weer keepen in een stinkend en klef keeperspak.

  1. Lastige poortjes

Veel clubs hebben poortjes gebouwd bij de ingang van het sportpark om fietsers te weren (die moeten in de fietsenstalling staan). Zeer effectief voor fietsen, maar heb je al eens geprobeerd om met je grote keeperstas of met je complete keeperspak aan door die poortjes te manoeuvreren. Dat past natuurlijk weer niet…

  1. Het is altijd te koud of te warm

De laatste wedstrijden voor de winterstop worden gespeeld. Het is regenachtig weer en het waait hard. Je zult zien dat jij deze wedstrijd bijna geen bal krijgt en je verandert langzaam in een soort van ijspegel. Op zulke momenten verheug je je op de zomerse warme dagen tijdens het hockeyen. Maar als deze warme dagen zijn aangebroken en jij in je dikke pak staat te zweten, kijk je alweer met verlangen uit naar de winter…